svētdiena, 2009. gada 22. novembris

lielā izvēle

kā parastais briļļainais izlemj taisīt redzes korekcijas operāciju?

Godīgi sakot katrs briļļainais par to sapņo visu mūžu... Kad nevar valkāt saulesbrilles. Kad sportojot traucē brilles. Kad no lēcām acis kļūst sausas un jūtīgas. Kad pirms bučošanās jānoņem brilles, jo traucē. Kad skaidrs, ka Tavas skaistās acis brilles partaisa par mazītiņām ačelēm. Kad ziemā regulāri aizsvīst brilles.

Un būtībā šobrīd vienīgais pret arguments ir tāds pats kā pirms 20 gadiem (cik interesanti vai ne? tik daudz kas mainās, bet būtiskais lielākoties ir tas pats) - nav zināms kā šāda operācija ietekmē redzi ilgtermiņā (ar to domājot visu mūža garumu tātad - kas būs pēc 30, 50 vai 70 gadiem?) bet redze mums ir tik svarīga un izmērāma vienība, ka gribam garantētu rezultātu, neesam gatavi ar to riskēt. Salīdzinot ar citām šāda veida debašu tēmām, piem., hormonālo kontracepciju. Jo, ja nu gadījumā pēc gadiem 20 mums būs dēls gejs vai ļaundabīgs audzējs (tpu, tpu, tpu), nevarēs jau skaidri zināt vai tas tāpēc, ka dzēru tās tabletītes, vai vienkārši tādi laiki. Savukārt, ja kaut kas kardināls notiks ar redzi - tiešā veidā vainosim savu lēmumu par operāciju. Un ar dēlu geju vai cistozi laikam vieglāk samierināties nekā ar aklumu. Nu jau aizrunājos...

Un tā nu mēs saliekam kopā gribēšanu un sapņus + ticību medicīnai + savas bailes un neziņu un skatāmies, kurš uzvar.
Man uzvarēja pirmie divi.
Pēctam noskaidrojam cik tas vispār maksā, kur var uztaisīt šādu operāciju un meklējam internetā pieejamo informāciju.
Vēl sapurināja tas, ka apzinājos,- ir piemērotākais brīdis - agrāk taisīt īsti nevar, jo jābūt stabili nemainīgam redzes stāvoklim (kas līdz 25 gadiem parasti nav) un jaunam cilvēkam tomēr operēt kaut ko plānveidā ir vēlamāk, jo dzīšana kā arī visi citi procesi organismā notiek veiksmīgāk un ātrāk. Tā teikt - jauns un spēcīgs organisms. :)

Latvijā šādas operācijas piedāvā:
LASIK klīnikā Fēliksa Lūkina vadībā
Solomatina acu centrā
un arī dr. Kuzņecova klīnikā (tādu gan atradu jau pēc tam, kad biju izvēlējusies Lūkina klīniku)

man starp Lūkina un Solomatina klīnikām izvēlēties nebija grūti, apskatījos vadošo ārstu foto (itkā tam nav jēgas, bet tomēr tas ir svarīgi, ka nav antipātiju pret savu acu ķirurgu), atsauksmes internetā par abām klīnikām ir labas, izšķiroši priekš manis bija pieredzes apraksti - Solomatinam tikai Ukrainā gūta pieredze, Lūkinam Vācija, ASV. Un vēl bonusā tāds fakts, ka Fēliksam Lūkinam pašam arī ir veikta šī operācija.
Tā nu es izlēmu kur.

P.S. Droši vien es nebūtu saņēmusies vēl ilgi un varbūt nekad, ja ne mana draudzenīte, kura man iebakstīja sejā Lūkina klīnikas bukletu un pateica - kāda jēga uzacis tetovēt (tā bija viena no tā brīža manām skaistumkopšanas idejām), ja ar brillēm jāstaigā. Ok, tik skarbu metodi es dabūju tāpēc, ka jau n-tos mēnešus stāstiju viņai, ka taisos aiziet uz konsultāciju, aprunāties, noskaidrot par šo metodi utt utt un tālāk par runāšanu netiku. Šis bija liktenīgais grūdiens. Citiem nevajag, ka viņus pagrūž. Citiem vajag :)

un nav ko noliegt - es bez brillēm sev patīku labāk ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru